Sunday, April 10, 2011

Kenangan Sepanjang Sem Akhir DiBumi UKM


(SUNWAY LAGOON)

KENANGAN BERSAMA SAHABAT dibumi UKM diakhir semester...
aku mulakan dgn gambar yg diatas tuu.... itu BUKANLAH DISNEYLAND dan land2 seumpanya..
waktu nie kami bercuti sempena cuti tahun baru cina...
mghabiskan masa bersama di SUNWAY LAGOON SUBANG JAYA.
dgn menaiki motosikal berisi minyak petrol ron95, maka berjayalah misi ke SL.
klu uallss nak tau... nie SAHABAT2 KOR SUKARELAWAN POLIS SISWA/I (SUKSIS) UKM.
keriangan dirasai sehingga la dipenghujungnya... tpi tetiba muncul kenangan bila "insan terhina" merajuk... huhu... suspen jgk la.. wluapapun, itulah pahit manis kita bersama.. :)


(BROGA HILL SEMENYIH)
pic ini pula bersama2 dgn SAHABAT2 dri JABATAN SYARIAH... dan ada juga dri FPEND.
ini adalah PROGRAM MENDAKI BROGA HILLS..
sambil melayan perasaan sewaktu matahri terbit... hehehe :) sangat tenang..
progm ini bermula pada pukul 4 pagi dan pergi kesana dgn 3 buah kreta..
wlupun ketika pmulaan ada yg jarang bertegur sapa, tpi slps progrm nie.. ukhuwah yg dibina smkin erat... huhu...*ayat skema*
susah senang mendaki adalah pengalaman kita bersama jua.. huhu :)


(PORT DICKSON NEGERI SOMBILAN..)

demi utk mencari sedikit kenangan bersama, maka berhijrah la geng2 ini ke PD..
pada permulaannya ada yg hendak bercuti ke pangkor, pulau tu, pulau ni.. akhirnya ke PD jua.. huhu... bermalam disini di Hotel Murah.. berBBQ ditepi pantai, Bnyanyi digigi air, Menaiki Banana boat, mgambil gmbr matahri terbit, berjalan kaki ditepi pantai, mandi manda dan apa-apa jua... ia juga membina kenangan bersama sblm berakhirnya study di ukm ni.


(GENTING HIGHLAND)

bersama2 SAHABAT2 DARI PERMAJ UKM BACTH 08/09
berlakunya pelbagai ragam kwn2... mula2 seronok bermain permainan yg mcm2 smpi belit2 lidah nak sebut, sehinggala ada yg muntah, pening lalat... masuk rumah hantu yg xde hantu.. baling2 gelung smpai habis rm50, dan mcm2 lagi..
dan ada yg beremosi dan bermasam muka..
wluapapun, ragam2 kita waktu nie adalah penceria suasana kita utk hari ini.. :)



(BROGA HILL SEMENYIH)

BERSAMA SAHABAT2 SUKSIS UKM (PERTAMA KALI MENDAKI)
secara jujurnya, first time naik broga, aku x larat, pancit.. hahaha...
aku ditinggalkan... tpi akhirnya smpai juga ke puncak.. huhu :)


AKHIR SEKALI,
KENANGAN2 YG KAT ATAS NI SEBENARNYA ADALAH PENYEBAB DUIT PT AKU ABIS.. HAHA :)
duit abis, tpi dpt la merasa perkara2 baru... dan membina kenangan2 yg apa2 la.. :P
sekian.. salam sentil. ^^,

5 comments:

  1. hehehe.... jln2 memg la best..lgi2 dgn kwn2 kan.. hehe :)

    ReplyDelete
  2. bestt nak jalan2 tapi xjadi. huahua.

    ReplyDelete